May 13, 2012

Kihiline pohlakook


                                         Pildil olev kook on tehtud olude sunnil veidi teiste kogustega.


Põhi:

2 muna
1 dl suhkrut
1,25 dl jahu

Pohlakiht:

5 lehte želatiini
2 dl purustatud pohli
1,5 dl suhkrut
2 tl vanillisuhkrut
250 g kohupiima
3 sl pohlasiirupit
2 dl 35 % rõõska koort

Vaniljekiht:

3 lehte želatiini
2 dl vahustatavat vaniljekastet

Pealmine kiht:

1,5 dl pohlasiirupit
2 lehte želatiini


Valmista esmalt põhi. Selleks vahusta munad suhkruga tugevaks vahuks. Sega õrnalt hulka jahu. Vala taigen küpsetuspaberiga kaetud kõrgema äärega koogivormi ja küpseta 175-kraadises ahjus 15-20 minutit. Lase valmis koogipõhjal täielikult jahtuda ja tõsta siis vormi tagasi.
Pohlakihi valmistamiseks pane želatiinilehed 5 minutiks külma vette likku. Purusta saumikseriga pohlad ja sega suhkru ja vanillisuhkruga, sega juurde ka kohupiim.
Kuumuta pohlasiirupit ja lisa lisa liigsest veest tühjaks pigustatud želatiinilehed ja sega kuni želatiin on sulanud. Veidi jahtunud želatiini-siirupisegu vala peene joana pohla-kohupiima hulka. Sega hästi läbi. Viimasena lisa vahustatud rõõsk koor. Kata valmis massiga koogipõhi ja tõsta külma tarretuma.
Vaniljekihi jaoks pane želatiinilehed 5 minutiks külma vette likku. Vahusta vaniljekaste tugevaks vahuks. Kuumuta mõned sl vett ja lahusta selles želatiinilehed. Veidi jahtunud želatiin sega peene joana vaniljevahu hulka. Tõsta vaniljemass ettevaatlikult pohlakihi peale, tasanda ja tõsta külma tarretuma.
Pealmise kihi jaoks pane želatiinilehed 5 minutiks külma vette. Kuumuta pohlasiirupit ja lahusta selles želatiinilehed. Lase segul jahtuda leigeks. Siis vala ettevaatlikult vaniljekihi peale. Tõsta külma tarretuma.
Lase koogil seista külmas vähemalt 4 tundi, veel parem kui üle öö.




Allikas: ajakiri "Maku"
 

4 comments:

  1. Võrratu pilt!
    Mida sa arvad, kas jõhvikatega võib ka proovida?

    ReplyDelete
  2. Aitäh, Meeli:) Kindlasti võib. Arvan, et ka mustade sõstarde ja nt ka vaariaktega jääb hea.

    ReplyDelete
  3. Terekest, kuis suures vormis tegid? Mul tordipöhi valmis ,kuid kasutaks siin antuid täidiseid :) Tänud ette

    ReplyDelete
  4. Ma arvan, et kohendan selle veidi veganlikumaks ja proovin järele.

    ReplyDelete